آشنایی با مراحل ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد آشنایی با مراحل ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

افرادی که متقاضی تحصیل در مقطع دکترا برای دانشگاه های سراسری و آزاد و هستند در آذر ماه هر سال اقدام به ثبت نام برای شرکت در این آزمون می کنند و بعد از ورود به سایت سازمان سنجش آموزش کشور ثبت نام اینترنتی خود را انجام میدهند , ممکن است بعضی از افراد با مراحل جز به جز این کار آشنا نباشند و این باعث شود که برای انجام ثبت‌نام نگرانی داشته باشند. به همین منظور در این مقاله سعی داریم تا قدم به قدم مراحل ثبت نام برای آزمون سراسری دکترا را برای این افراد شرح دهیم تا با مطالعه این مراحل با آگاهی کامل و بدون هیچ نگرانی ثبت نام خود را انجام دهند.

 

دکتری

 

مراحل ثبت نام آزمون ورودی مقطع دکتری

1. ورود به سایت سازمان سنجش و آموزش کشور ( sanjesh.org )

2. مطالعه کامل و دقیق دفترچه ثبت نام دکتری و مطالعه دقیق شرایط ثبت نام دکتری

3. آماده کردن مدارک ثبت نام دکتری

4. خرید و پرداخت هزینه ثبت نام دکتری بصورت آنلاین

5. تکمیل فرم ثبت نام آزمون دکتری و دریافت شماره پرونده

 

دکتری

 

آگاهی از بندهای فرم ثبت نام آزمون دکتری

برای ثبت نام آزمون دکتری باید یک فر پر شود که شامل 38 بند است که داوطلبان باید تکمیل کنند. هر بند مربوط به اطلاعات خاصی است و شاید تکمیل برخی از بندها برای داوطلبان الزامی نباشد . در ادامه بندهای فرم ثبت نام دکتری را توضیح می دهیم .

 

اطلاعات شخصی داوطلبان

بند 1 و 2 و 3 : داوطلبان باید در محل مورد نظر نام خانوادگی ، نام و نام پدر خود را مطابق با شناسنامه و به‌ طور کامل وارد نمایند.

بند 4 : داوطلبان باید با توجه به جنسیت خود ( زن یا مرد ) ، دایره مربوط را علامت‌ بزنند.

بند 5 : داوطلبان باید از سمت چپ به راست شماره شناسنامه خود را در محل مربوط وارد کنند.

بند 6 : داوطلبان باید سری و سریال شناسنامه خود را در محل مربوط درج کنند.

بند 7 : داوطلبان باید روز ، ماه و سال تولد خود را در محل مربوط درج کنند ( دو رقم اول سال تولد یعنی 13 درج شده است ).

بند 8 : داوطلبان باید کد ملی خود را که عددی ده‌ رقمی است ، از سمت چپ به راست و در محل مربوطه درج نماید و از درج ممیز و یا خط تیـره خودداری کنند.

بند 9 : داوطلبان باید در این قسمت دین خود را مشخص نمایند.

 

دکتری

 

سهمیه داوطلبان

بند 10 :  داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه 5 درصدی ایثارگران ، 25 درصدی ایثارگران ، رزمندگان باید در این قسمت نوع سهمیه خود را مشخص کنند.

بند 11 : داوطلبانی که سهمیه رزمندگان دارند و سهمیه آن ها جز یکی از سهمیه های رزمنده داوطلب بسیجی، رزمنده وزارت جهاد کشاورزی، رزمنده ستاد کل نیروهای مسلح، همسران و فرزندان افراد مذکور می باشد، باید در این قسمت مدت حضور در جبهه خود را به ماه وارد کنند.

بند 12 : متقاضیان استفاده از سهمیه های رزمنده داوطلب بسیجی، رزمنده ستاد کل نیروهای مسلح، فرزند رزمنده داوطلب بسیجی، فرزند رزمنده ستاد کل نیروهای مسلح، همسر رزمنده داوطلب بسیجی و همسر رزمنده ستاد کل نیروهای مسلح باید کد پیگیری 12 رقمی را از ارگان مربوطه خود دریافت و در این قسمت وارد نمایند.

بند 13 : داوطلبان باید کد محل تولد خود را از جدول شماره 2 دفترچه ثبت نام دکتری 98 یافته و در محل مربوطه بنویسند.

بند 14 :  داوطلب باید کد محل صدور شناسنامه خود را از جدول شماره 2 دفترچه ثبت نام دکتری یافته و در محل مربوطه درج نمایند.

بند 15 :  این قسمت مربوط به وضعیت نظام وظیفه آقایان می باشد. داوطلبان آقا باید وضعیت نظام‌ وظیفه خود را از بین کد های 1 تا 13 مشخص نمایند. می توانید شرح هر یک از کد ها را در تصویر زیر مشاهده کنید.

بند 16 : این بند مخصوص داوطلبان اتباع خارجی است که باید با علامت‌ گذاری در دایره‌ های این ردیف ، ملیت خود را مشخص کرده و کد پیگیری 13 رقمی خـود را در محـل مخصـوص درج نمایند.

 

بند 17 و 18 :  این دو بند مربوط به نوع معلولیت داوطلب ( در صورت معلول بدون ) و راست دست یا چپ دست بودن آنهاست. لازم به ذکر است که وضعیت معلولیت این افراد از سازمان بهزیستی استعلام خواهد شد و در صورت تائید آن سازمان، بند معلولیت برای آنان اعمال خواهد شد. بنابر این داوطلبان معلولی که در سازمان بهزیستی تشکیل پرونده نداده اند ، ضرورت دارد با مراجعه به ادارات بهزیستی محل سکونت خود نسبت به تشکیل پرونده اقدام نمایند. در صورت عدم تائید معلولیت آنها توسط سازمان بهزیستی، خدمات و تسهیلات لازم به آنان ارائه نخواهد شد.

بند 19 : اگر داوطلبی در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و یا دکتری حرفه‌ ای تحصیل کرده یا در حال تحصیل هست ، می‌ بایست این بند را علامت‌ بزند.

بند 20 و 21 : داوطلبان باید گروه امتحانی خود را که در آزمون آن شرکت خواهند کرد در بند 20، کد و نام مربوط به رشته امتحانی در بند 21، با علامت‌ گذاری در یکی از دایره‌ های مربوط مشخص نمایند.

بند 22 : داوطلبان باید زبان خارجی امتحانی خود را بر اساس زبان خارجی تعریف‌ شده در رشته امتحانی انتخابی ، علامت‌ بزنند.

 

دکتری

 

مقطع کارشناسی

بند 23 : داوطلبان کد رشته تحصیلی دوره کارشناسی خود را که نام رشته فراغت از تحصیل در آن مجموعه رشته تحصیلی قرار می‌ گیرند از سایت سازمان سنجش، در حین ثبت نام استخراج و در محل مربوطه درج کنند.

بند 24 : داوطلبان کد دانشگاه محل اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی خود را از سایت سازمان سنجش در حین ثبت نام ، استخراج و در محل مربوطه درج کنند.

بند 25 : داوطلبان ابتدا باید سال و سپس ماه اخذ مدرک کارشناسی خود را در محل مربوطه درج نمایند.

بند 26 : داوطلبان باید معدل مدرک فارغ‌ التحصیلی مقطع کارشناسی خود را در محل مربوط درج نمایند.

 

دکتری

 

مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای

بند 27 : داوطلبان کد رشته تحصیلی دوره کارشناسی ارشد خود را که نام رشته فراغت از تحصیل در آن مجموعه رشته تحصیلی قرار می‌ گیرد از سـایت سازمان سنجش در حین ثبت نام ، استخراج و در محل مربوطه درج نمایند.

بند 28 : داوطلبان کد دانشگاه ( موسسه آموزش عالی ) محل اخذ مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد خود را از سایت سازمان سنجش در حین ثبت نام ، استخراج و در محل مربوطه درج نمایند.

بند 29 : داوطلبان ابتدا باید سال و سپس ماه اخذ مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری حرفه‌ ای خود را در محل مربوطه درج نمایند.

بند 30 : فارغ‌ التحصیلان باید معدل کل اکتسابی را بر اساس معدل درج شده در مدرک فارغ‌ التحصیلی و دانشجویان سال آخر مقـاطع کارشناسـی ارشـد و یـا دکتری حرفه‌ ای ، میانگین واحد های گذرانده خود را حداکثر تا تاریخ 98/6/31 در محل مربوط درج نمایند.

 

دکتری

 

سهمیه مربیان

بند 31 : مربیان رسمی قطعی و یا رسمی آزمایشی دانشگاه‌ ها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که متقاضی استفاده از سهمیه مربیان می‌ باشند، باید این بند را علامت‌ گذاری نمایند.

بند 32 : مربیان رسمی قطعی و یا رسمی آزمایشی دانشگاه‌ ها و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که متقاضی اسـتفاده از سهمیه مربیان می‌ باشند و بند قبلی را تکمیل کرده اند، باید کد دانشگاه محـل خـدمت خـود را از سـایت سازمان سنجش ، استخراج و در محل مربوطه درج نمایند.

 

دکتری

 

اطلاعات محل سکونت و شماره همراه داوطلبان

بند 33 : داوطلبان باید در این قسمت کد و نام شهرستان برای تعیین حوزه امتحانی خود را در حین زمان ثبت نام دکتری استخراج کرده و در این قسمت بنویسند.

بند 34 : داوطلبان باید در این قسمت نشانی محل اقامت خود را بنویسند. کد و نام استان و شهرستان از جداول سایت سازمان سنجش قابل دریافت است.

بند 35 : در این قسمت باید کد پستی منزل داوطلب ذکر شود. کد پستی عددی 10 رقمیست.

بند 36 : در این قسمت باید تلفن ثابت منزل داوطلب ذکر شود.

بند 37 : در این قسمت داوطلب باید شماره تلفن همراه خود را وارد کند. لازم به ذکر است که باید شماره ای در این قسمت قرار گیرد که همیشه در دسترس باشد تا اطلاعات از طریق سایت سازمان سنجش به آن ارسال شود.

بند 38 : در این قسمت باید آدرس ایمیل داوطلب ذکر شود. بهتر است ایمیلی در این قسمت قرار گیرد که رمز عبور آن در دسترس باشد.

نهایتا اگر همه ی اطلاعات وارد شده صحیح باشد، از طریق سایت شماره پرونده و کد رهگیری به داوطلب نمایش داده خواهد شد که به منظور ثبت نام موفق است و بهتر است به مدت یکسال از آنها نگهداری شود.

 

دکتری

 

مهم ترین نکات برای ثبت نام آزمون دکتری

اطلاعات فرم تقاضانامه ثبت نام دکتری باید دقیق و صادقانه تکمیل شود. در هر مرحله از آزمون سازمان سنجش متوجه وجود مغایرتی در اطلاعات باشد، داوطلب از بقیه مراحل آزمون حذف خواهد شد. در صورت شاغل به تحصیل بودن در مقطع دکتری، باید تا قبل از اتمام زمان ثبت نام، انصراف قطعی داده و دانشجو نباشند و معدل کمتر از 14 نداشته باشند.

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد