انتخاب رشته دانشگاه آزاد

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد انتخاب رشته دانشگاه آزاد
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

همانطور که میدانید آزمون ورود به دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد با یکدیگر ادغام شده است و انتخاب رشته دانشگاه ازاد بر اساس همان رتبه آزمون سراسری انجام می شود. به این ترتیب که داوطلبان بعد از دریافت نتایج اولیه آزمون سراسری می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند.

در انتخاب رشته دانشگاه آزاد تعداد انتخاب ها بسیار محدود می باشد و هر داوطلب می تواند 20 انتخاب را انجام دهد. در گذشته تاثیر ترتیب انتخاب ها در دانشگاه آزاد بسیار زیاد بود اما اکنون انتخاب رشته دانشگاه آزاد به لحاظ محتوایی بسیار مشابه انتخاب رشته دانشگاه سراسری است با این تفاوت که در انتخاب رشته دانشگاه سراسری هر داوطلب دارای 150 حق انتخاب است اما در انتخاب رشته دانشگاه ازاد هر داوطلب تنها 20 انتخاب را خواهد داشت.

 

آزاد

 

پیشبینی قبولی بوسیله تراز و رتبه

با توجه به اینکه ظرفیت دانشگاه ها هر ساله در انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای رشته های مختلف متفاوت است نمی توان بطور دقیق از نحوه قبولی در دانشگاه های آزاد با توجه به رتبه و تراز در کنکور سراسری سخن گفت اما می توان تا حدودی به انتخاب های خود با توجه به رتبه و تراز در کنکور سراسری جهت دهی مناسبی داد.

 

روند انتخاب رشته دانشگاه آزاد

در انتخاب رشته دانشگاه آزاد همانند انتخاب رشته کنکور سراسری انتخاب ها بر اساس رتبه داوطلبان انجام می شود و از رتبه یک انتخاب رشته شروع می شود و یکی یکی ظرفیت ها پر می شود. برای مثال اگر ظرفیت یک کد رشته محل 50 نفر باشد و فردی با رتبه 100 بخواهد در آن کد رشته پذیرفته شود باید از نفرات 1 تا 99 تنها 49 نفر آنها در این کد رشته محل پذیرفته شده باشند تا نفر 100 ام هم بتواند در این کد رشته پذیرفته شود. یعنی رتبه اول در اولین انتخاب خود پذیرفته می شود و به ترتیب در رتبه های بعدی ظرفیت ها پر می شوند. در نتیجه داوطلبان تصور نکنند که اگر کدرشته محلی را صرفا به بالای انتخاب های خود انتقال دهند شانس پذیرش انها بیشتر می شود.

 

انتخاب رشته بدون آزمون دانشگاه آزاد در رشته های علوم پزشکی

اکنون در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در رشته های پزشکی و پیراپزشکی انتخاب رشته بدون آزمون وجود نداشته و داوطلبان در این رشته ها فقط از طریق کنکور سراسری می توانند پذیرفته شوند. اما در سایر رشته ها مانند رشته های فنی مهندسی، بسیاری از رشته های علوم انسانی و رشته های علوم پایه پذیرش بدون کنکور در مقاطع کاردانی و کارشناسی وجود دارد اما در رشته های علوم پزشکی با توجه به بالا بودن تعداد متقاضیان این امکان وجود ندارد.

بهترین راه قبولی در دانشگاه آزاد مقایسه مناسب با رتبه و تراز های انتخاب رشته دانشگاه ازاد سال های گذشته است. زیرا در انتخاب رشته دانشگاه آزاد فقط 20 انتخاب خواهیم داشت در نتیجه باید معقول ترین و منطقی ترین انتخاب رشته را برای پذیرش قطعی انجام دهیم.

 

انواع پذیرش در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

انتخاب رشته دانشگاه آزاد که پذیرش آن از طریق آزمون سراسری است و به اصطلاح پذیرش با کنکور نامیده می شود. انتخاب رشته دانشگاه آزاد که پذیرش آن صرفا بر اساس سوابق تحصیلی است و به اصطلاح پذیرش بدون کنکور نامیده می شود. این نوع پذیرش شامل دو نوع پذیرش کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و یا انتخاب رشته کاردانی می باشد. پس از انتخاب رشته داوطلبان می توانند بر اساس نتایج انتخاب رشته دانشگاه آزاد ثبت نام خود را در واحد مربوطه انجام دهند.

 

ثبت نام در دوره های بدون آزمون کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد

متقاضیان ثبت نام در دانشگاه آزاد بایستی به این نکته توجه داشته باشند که دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد شامل دو نوع سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت می باشد که در زیر به تفاوت های آنها اشاره خواهیم کرد.

رشته های تحصیلی در سیستم آموزشی تمام وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به رشته هایی گفته می شود که در آنها دانشجویان می بایست تمام وقت خود را در زمان تحصیل به دانشگاه اختصاص دهند و در کلاس هایی که در زمان های صبح و یا عصر برگزار می شود شرکت نمایند. این دانشجویان مجازند حداکثر 6 سال را به تحصیل در این نوع رشته ها اختصاص دهند.

 

ازاد

 

تفاوت سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت

رشته های تحصیلی در سیستم آموزشی پاره وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به رشته هایی اطلاق می شود که دانشجویان این رشته ها به دلایل مختلف نمی توانند زمان زیادی را در دانشگاه سپری کنند. با توجه به راهنمای انتخاب رشته دانشگاه آزاد در این رشته ها دانشجویان می توانند تا مدت 8 سال را به تحصیل در این رشته ها اختصاص دهند. رشته های بدون آزمون و پاره وقت دانشگاه آزاد شامل رشته های غیر پزشکی است و رشته های پزشکی را شامل نمی شود. همچنین با توجه به راهنمای دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد کلاس های مربوط به رشته های پاره وقت دانشگاه آزاد در نوبت عصر برگزار می شود و در صورت نرسیدن به حدنصاب آموزشی همراه با رشته های سیستم آموزشی تمام وقت دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.

 

ارزش مدرکی سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت

داوطلبان ثبت نام در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به این نکته توجه داشته باشند که ارزش مدرکی و استخدامی هر دو سیستم آموزشی تمام وقت و پاره وقت دانشگاه آزاد یکسان بوده و هیچ گونه برتری نسبت به هم ندارند. انتخاب رشته بدون آزمون دانشگاه آزاد با توجه به دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد شامل رشته های گروه ریاضی، تجربی، کشاورزی و دامپزشکی، انسانی، هنر و زبان می باشد. در ثبت نام بدون آزمون انتخاب رشته دانشگاه آزاد کلیه کسانی که دارای مدرک دیپلم از یکی از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش باشند می توانند شرکت نمایند.

 

شرایط اختصاصی پذیرش در رشته های بدون آزمون کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد

دارا بودن دیپلم کامل نظام قدیم و یا دارا بودن گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی و یا دارا بودن گواهی اشتغال به تحصیل در دوره پیش دانشگاهی

کسانی که دیپلم رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش را دارند اما مدرک پیش دانشگاهی رشته های مربوطه را ندارند حق ثبت نام در رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی پیوسته را ندارند.

چنانچه داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد مدرک کاردانی رشته های مربوطه را داشته باشند می توانند با وجود دارا بودن دیپلم رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش نیز در رشته های بدون آزمون دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی پیوسته نیز ثبت نام نمایند.

 

ثبت نام داوطلبان مشمول طرح نیروی انسانی در رشته های بدون آزمون

داوطلبانی که دارای مدرک کاردانی از رشته های علوم پزشکی هستند برای ثبت نام در رشته های بدون آزمون در انتخاب رشته دانشگاه آزاد بایستی گواهی پایان طرح نیروی انسانی خود را ارائه دهند.

داوطلبان حوزوی به شرطی می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گروه رشته های بدون آزمون کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد شرکت نمایند که دارای مدرک مورد تایید حوزه علمیه قم باشند و وضعیت نظام وظیفه آنها نیز مشخص باشد و در حال تحصیل در حوزه نباشند.

کسانی که از دانشگاه انصراف داده اند به شرطی می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گروه کارشناسی پیوسته شرکت نمایند که مشکل نظام وظیفه آنها حل شده باشد. همچنین داوطلبانی که در این دوره از انتخاب رشته پذیرفته نشوند می توانند در تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند و بعد از اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد ثبت نام خود را انجام دهند.

متقاضیان رشته موسیقی در انتخاب رشته دانشگاه آزاد کارشناسی پیوسته بدون آزمون می بایست علاوه بر گرفتن پذیرش از رشته محل مربوطه در آزمون عملی و مهارتی دانشگاه مربوطه نیز شرکت نمایند و پذیرش اولیه به معنای پذیرش نهایی نمی باشد.

در انتخاب رشته دانشگاه آزاد در گروه کارشناسی پیوسته بدون آزمون داوطلبان می توانند علاوه بر انتخاب رشته از یکی از شش گروهی که در بالا به آن اشاره شد، با پرداخت هزینه ثبت نام انتخاب رشته دانشگاه آزاد مجددا یکی از گروه های دیگر را انتخاب کرده و انتخاب رشته نمایند. زیرا داوطلبان مجاز به انتخاب یک رشته / شهر از یک مجموعه هستند.

 

ازاد

 

شرط انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای فارغ التحصیلان

فارغ التحصیلان پیش دانشگاهی به شرطی می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد شرکت نمایند که حداکثر تا 24 سالگی فراغت از تحصیل آنها انجام شده باشد و همچنین بین اتمام تحصیل و ورود به دانشگاه بیشتر از یک سال وقفه نیافتاده باشد و وارد دوران غیبت نظام وظیفه نیز نشده باشند.

پس از اینکه داوطلبان شرایط ثبت نام در انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دارا بودند می بایست بر اساس دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد که بر روی پایگاه اطلاع رسانی مرکز سنجش آزمون دانشگاه آزاد قرار میگیرد را دریافت نمایند و تمامی کد رشته محل ها را با دقت بررسی نمایند. در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به ترتیب رشته های مربوط به شش گروه ریاضی و فنی، کشاورزی و دامپزشکی، تجربی، انسانی، هنر و زبان را می توانید با توجه به استان های مختلف که به ترتیب حروف الفبا قرار گرفته اند را مشاهده نمایید.

در هنگام انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما در مورد رشته های مختلف دانشگاهی اطلاعات لازم را کسب نمایید و امکان ادامه تحصیل و همچنین امکان تغییر رشته را در ادامه فرایند تحصیل خود مورد توجه قرار دهید.

جدول هزینه های مربوط به شهریه ثابت و متغیر را نیز بعد از قبولی می توانید از گروه آموزشی خود دریافت نمایید. همچنین در دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد گروه کارشناسی پیوسته بدون آزمون می توانید اطلاعات مربوط به وام های دانشگاه آزاد را نیز دریافت نمایید.

 

عوامل موثر در رتبه بندی دانشگاه های آزاد در فرایند انتخاب رشته

دانشگاههای آزاد کشور بر اساس تعداد پژوهش ها و مقالات علمی خود در رتبه بندی های مختلفی قرار میگیرند که داوطلبان بایستی قبل از فرایند انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما شناخت کاملی را از رتبه علمی دانشگاه مورد نظر خود داشته باشند.

برخی دانشگاه های آزاد ممکن است در رتبه بندی کلی جایگاه مناسبی را نداشته باشند اما در یک رشته خاص در سطح علمی بالایی قرار داشته باشند لذا توجه به این نکته که دانشگاه آزاد مربوطه در رشته مورد نظر شما در سطح خوبی قرار داشته باشد بسیار ضروری است.

همچنین متقاضیان انتخاب رشته دانشگاه آزاد حتما باید شناخت خوبی از اساتید دانشگاه مورد نظر خود داشته باشند تا بتوانند پیشرفت علمی مورد انتظار خود را بدست آورند.

 

انتخاب رشته مجازی دانشگاه آزاد چگونه است؟

انتخاب رشته مجازی در فرایند انتخاب رشته دانشگاه آزاد به داوطلبان کنکور سراسری که متقاضی ثبت نام در دانشگاه آزاد هستند این امکان را میدهد تا از رشته های قبولی دانشگاه آزاد با توجه به میانگین رتبه و تراز خود مطلع شوند. در این فرایند داوطلبان می توانند مشخصات کارنامه خود را به مشاورین ما گزارش داده و از رتبه ها و رشته های قبولی در سال های گذشته در کلیه دانشگاههای آزاد مطلع شوند.

نکته دیگری که در انتخاب رشته دانشگاه آزاد ضروری است، مسافت دانشگاه مورد نظر از محل زندگی و هزینه های دیگر مربوط به دانشگاه است. داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید قبل از انتخاب رشته حتما به این نکته توجه داشته باشند که دانشگاه مورد نظر در چه مسافتی از محل زندگی آنها قرار دارد و امکانات رفاهی و حمل و نقل مربوطه را نیز به دقت بررسی نمایند.

نکته دیگر امکان ادامه تحصیل در رشته ای خاص در همان دانشگاه است. داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد در نظر داشته باشند که بایستی دانشگاهی را که انتخاب می نمایند امکان ادامه تحصیل در رشته آنها را نیز داشته باشد. زیرا بسیاری از داوطلبان خواهان ادامه تحصیل در رشته ای خاص در همان دانشگاه هستند.

 

انتخاب رشته دانشگاه آزاد

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد