آشنایی با تمام مراحل اپلای کردن و اخذ پذیرش برای تحصیل در خارج از کشور

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد آشنایی با تمام مراحل اپلای کردن و اخذ پذیرش برای تحصیل در خارج از کشور
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

افرادی که تمایل دارند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کنند و آگاهی کافی از مراحلی که لازم است برای تحصیل و اخذ بورسیه بگذرانند ندارند لازم است قبل از اینکه شروع به اقدام برای اپلای کردن کنند یک سری اطلاعات را بدانند و یکسری مدارکی را قبل از شروع پروسه اپلای کردن آماده کنند تا در مراحل کار به مشکلاتی بر نخورند که باعث دلسرد شدن آنها و گرفتن انگیزه از آنها شود، زیرا در هر مسیری اگر اطلاع کافی در مورد تمام قدم های پیش رو داشته باشید می توانید با موفقیت بیشتری به سمت جلو حرکت کنید.

 

اپلای

 

افراد در مقاطع مختلفی تصمیم به ادامه تحصیل در خارج از کشور می گیرند و با توجه به این که تصمیم دارند برای کدام یک از مقاطع تحصیلی پروسه اپلای کردن و گرفتن بورسیه و پذیرش را انجام بدهند مراحل کاری آنها مختلف خواهد بود. به طور مثال بعضی از افراد قصد دارند بعد از این که دوره دبیرستان و متوسطه آنها تمام شد از کارشناسی اقدام به تحصیل در خارج از کشور کنند، برخی دیگر تصمیم می‌گیرند که از مقطع کارشناسی ارشد این راه را ادامه دهند و عده ای هم ترجیح می دهند مقطع دکترا را در خارج از کشور بگذرانند. اگر در هر یک از این مراحل هستید و اطلاعات کافی در مورد این روند پروسه ای که تمایل به شروع آن را دارید ندارید پیشنهاد میکنیم که این مطلب را تا انتها دنبال کنید زیرا تصمیم داریم تا بهترین و مهمترین نکاتی که در مورد فرایند اپلای کردن برای شما کارآمد خواهد بود را به شما آموزش دهیم.

 

اپلای

 

با توجه به اینکه در سراسر دنیا تعداد بیشماری از دانشگاه ها مشغول به فعالیت هستند و خیلی از آنها برای پذیرش دانشجو سختگیر هستند و بعضی دیگر هیچ سختگیری خاصی را ندارند، افراد به علت عدم آگاهی درخواست ادامه تحصیل را برای خیلی از دانشگاه هایی که هیچ اطلاعی در مورد آن ندارند هم ارسال می کنند. به همین علت پیشنهاد می‌کنیم قبل از اینکه اقدام به ارسال درخواست برای ادامه تحصیل در دانشگاهی را بدهید سعی کنید به لیستی که توسط وزارت علوم از دانشگاه های ارزشیابی شده آماده شده است سر بزنید و ببینید که از بین تمامی دانشگاه های که در سراسر دنیا دانشجو می پذیرند کدام یک از آنها مورد تایید وزارت علوم هستند. بعد از اینکه دانشگاه هایی که از کیفیت آموزشی مناسب برخوردار هستند و تایید شده هستند را پیدا کردید و تصمیم گرفتید که کدام کشورها و کدام دانشگاه ها مورد نظر شما است در مرحله دوم لازم است که یک رزومه خوب تهیه کنید.

 

یکی از مهمترین مراحلی که در فرآیند پذیرش و دریافت بورسیه برای ادامه تحصیل در خارج از کشور می تواند کمک بسیار زیادی به شما بکند نوشتن یک رزومه خوب و تاثیرگذار است. یکی از کارهایی که شما می‌توانید برای نوشتن یک رزومه خوب انجام دهید این است که از نمونه های رزومه های افرادی که موفق شدند در دانشگاه‌های معتبر پذیرش بگیرند استفاده کنید و ببینید که آنها چه مواردی را ذکر کردند و به چه صورت رزومه خود را نوشتند.

 

اپلای

 

بعد از اینکه مرحله 2 یعنی جمع آوری رزومه مناسب تکمیل شد افراد باید مدرک زبان خود را آماده کنند. اگر به سراغ مطالب مرتبط با مدارک زبان مختلف رفته باشید متوجه می شوید که انواع و اقسام امتحان ها و مدرک ها در مورد آزمون زبان و نمره آن وجود دارد که ممکن است در قدم اول وقتی که با انبوه مطالب مواجه می‌شوید اندکی سردرگم شوید ولی باید توجه کنید که کشور مد نظر شما که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید کدام کشور است و چه مدرک زبانی برای این کشور قابل تایید است و برای گرفتن پذیرش ادامه تحصیل در آن کشور چه مدرکی از دید آنها قابل تایید است که در صورت داشتن مدرک زبان مورد نظر آنها، شما می توانید به راحتی در سایر مراحل پذیرش را انجام دهید.

 

اپلای

 

به طور مثال آمریکای شمالی مدرک زبان gre و gmat را قبول دارد ولی مدرک آیلتس و تافل هم در خیلی از کشورها مورد قبول هستند و در بعضی از کشورها مدرک تخصصی زبان خود آن کشور مد نظر است، مثل آلمان که مدرک زبان مشخص خود را دارد. در نظر داشته باشید که هر چقدر هم نمره زبان شما بالاتر باشد شما راحت تر می توانید بورس تحصیلی دانشگاه و کشور مورد نظر خود را دریافت کنید و پذیرش شما راحت است زیرا تعداد افراد زیادی برای یک پوزیشن تحصیلی اقدام می کنند و از بین تمام افرادی که برای یک پوزیشن درخواست داده‌اند کسی شانس بیشتری دارد که بتوانند در زمینه های مختلف از سایرین برتر باشد که یکی از آنها همین نمره زبان بالاتر میباشد.

 

بعد از اینکه رزومه و مدرک زبان شما آماده شد با توجه به اینکه در کدام دانشگاه قصد ادامه تحصیل دارید راهی که پیش روی شما قرار دارد متفاوت خواهد بود. زیرا بعضی از این دانشگاه ها ثبت نام آنلاین دارند و لازم است شما یک مقدار هزینه ای را در ابتدا پرداخت کنید و یک فرم هایی را به صورت آنلاین پر کنید تا مدارک که شما که توسط خودتان در سایت آپلود می شود توسط دانشگاهها بررسی شود و در صورت پذیرش از جانب دانشگاه ها بقیه مراحل به شما گفته خواهد شد.

 

اپلای

 

سعی کنید همیشه به تاریخ ها دقت زیادی داشته باشید زیرا معمولاً وقتی که یک پوزیشنی برای یک مقطع تحصیلی در دانشگاهی تعریف می‌شود مهلت مشخصی برای پایان زمان ثبت نام و ارائه مدارک مشخص می شود که در صورتی که شما مدارک را هرچند کامل اما دیر به دست دانشگاه برسانید تمام زحمت های شما به هدر رفته است. توجه داشته باشید که فرآیند پیگیری موارد مختلف برای شما بین 1 تا 3 هفته طول می کشد و باید تاریخ ددلاین یا بازه زمانی دانشگاه را در نظر بگیرید که انتهای 3 هفته قبل از تاریخ اتمام مهلت شما باشد تا شانس شما برای بررسی و پذیرش بالا باشد.

 

اپلای

 

دانشگاه ها و اساتید در کشورهای مختلف حتی وقتی که شما مدرک زبان با نمره خوب هم ارائه دهید ترجیح می دهند که به صورت آنلاین با شما مکالمه داشته باشند تا سطح زبان شما و علم شما را به صورت شخصی بسنجند و سعی کنید حتماً در کنار مدرک زبان، کلاس های مکالمه آزاد را هم شرکت کنید تا سطح مکالمه شما بالا باقی بماند که اگر بعد از مراحل پذیرش اساتید تمایل به صحبت آنلاین با شما داشتند نگرانی از جانب شما وجود نداشته باشد. در صورتیکه پذیرش شما با موفقیت صورت گیرد شما باید از این به بعد مقاله های زیادی را بنویسید پس سعی کنید حتما در کنار تمام فعالیت هایی که انجام می دهید یک مقاله نویس حرفه ای شوید. یکی از مراحل مهمی که در جمع آوری مدارک برای فرایند اپلای کردن نیاز دارید این است که همه مدارک تحصیلی مورد نیاز خود را ترجمه رسمی کنید. معمولا دانشجوها تمایل دارند که مدارک خود را برای چند دانشگاه به صورت همزمان ارسال کنند و چون هزینه‌های ترجمه رسمی و حق التمبر و مهر وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری بالا است این فرآیند مقداری برای دانشجویان هزینه ‌بر خواهد بود.

 

اپلای

 

مرحله بعدی برای گرفتن پذیرش در کشورهای خارجی دریافت روادید یا همان گذرنامه است و کسانی که تمایل دارند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند لازم است که حتماً روادید یا گذرنامه داشته باشند. برای رفتن به بعضی از کشورها علاوه بر داشتن گذرنامه نیاز است که شما ویزای شینگن را داشته باشید که برای گرفتن آن یکسری نکاتی را باید انجام دهید و این ویزا مخصوص کسانی است که می خواهند به ادامه تحصیل در کشورهای منطقه شینگن اروپا سفر کنند و برای اینکه بتوانند ویزا دریافت کنند لازم است که نکاتی را رعایت کنند، مانند بیمه نامه مسافرتی، تاییدیه اجاره مکان دانشجویی، نامه پذیرش گواهی حساب بانکی معتبر و غیره لازم است.

 

یکی از مواردی که در این فرآیند می‌تواند کمک بسیار مهمی به شما کند داشتن یک انگیزه نامه خوب می باشد و لازم است شما حتما یک انگیزه نامه خیلی خوب و تاثیرگذار داشته باشید. این انگیزه نامه معمولا برای دانشجویان ارشد و دکترا هست که باید در دو صفحه و در نهایت 1500 کلمه باشد و شما این انگیزه نامه را تنظیم کنید و به دانشگاه مقصد ارسال کنید و در داخل این انگیزه نامه اشاره کنید که چرا این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کرده اید و علاقه مند به چه رشته و گرایشی هستید و از تجربه های علمی و عملی فنی خودتان صحبت کنید و اگر ایده ای برای ادامه تحصیل و موضوع خاصی دارید در آن بیان کنید و این قسمت خیلی تاثیرگذار خواهد بود زیرا کسانی که ایده و نظری برای ادامه تحصیل دارند در نزد اساتید باتجربه جایگاه ویژه‌ای دارند زیرا نشان می‌دهد که این افراد به رشته مورد نظر علاقه دارند و به دنبال نوآوری هستند.

 

اپلای

 

سعی کنید حتما توصیه نامه ها را که از آنها صحبت می‌شود جدی بگیرید و کسانی که دانشجوی ارشد و دکترا هستند لازم است حتما به یک توصیه نامه داشته باشند. حتی بعضی از دانشگاه ها دو یا سه توصیه نامه برای پذیرش دانشجویان درخواست می کنند. معمولا این توصیه نامه ها را استاد راهنما و اساتیدی که با دانشجو همکاری داشته‌اند می‌نویسند و نظر خود را در مورد کار با این دانشجو و شخصیت علمی این افراد مطرح می‌کنند تا به همکاران خود در خارج از کشور در مورد این افراد تبادل اطلاعات کنند. در نظر داشته باشید که توصیه نامه ها قرار است شما را توصیف کند و معرفی کند اما نباید خیلی در آن زیاده‌روی شده باشد و طوری باشد که شخصی که این توصیه نامه را میخواند احساس کند و صرفا با کلمات بازی شده است تا نظر آنها جلب شود.

 

ارائه پروپوزال تحقیقاتی برای دانشجویان دکترا

ممکن است خیلی از افراد بگویند که نیاز نیست که حتما برای پذیرش یک پروپوزال تحقیقاتی ارائه دهند اما این حقیقت هم وجود دارد که کسانی که دارای پروپوزال تحقیقاتی هستند شانس خیلی بیشتری برای گرفتن پذیرش و بورسیه تحصیلی دارند زیرا این افراد به اساتید و دانشگاه های مد نظر می فهمانند که موضوعات مورد علاقه برای آنها چه چیزهایی است و در صورتی که آن اساتید علاقه مند به همکاری با آنها باشند خیلی راحت تر پذیرش صورت می گیرد.

 

اپلای

 

بعد از اینکه پذیرش شما انجام شد و مشخص شد که در کدام کشور و شهر و دانشگاه قرار است ادامه تحصیل دهید حتما قبل از اینکه کارهای رفتن شما به صورت کامل انجام شود و وارد کشور مربوطه شوید از قبل، محل اقامت های دانشجویی را بررسی کنید و ببینید که دانشجویانی که در آنجا مشغول به تحصیل هستند به چه صورت اسکان دارند و از آنها در مورد نحوه گرفتن خوابگاه دانشجویی و یا خانه راهنمایی بخواهید و همچنین در سایت هایی که مربوط به اجاره خانه هستند یک جایی را نزدیک دانشگاه پیدا کنید تا رفت و آمد برای شما راحت تر باشد و یکی از پیشنهاداتی که برای شما داریم این است که حتی در صورت بالا بودن بورسیه تحصیلی شما و نداشتن مشکل مالی سعی کنید ترم های اول را در خوابگاه دانشجویی بگذرانید تا آشنایی بیشتری با محیط و محلی که در آن قرار دارید پیدا کنید تا بتوانید بهترین گزینه را برای گرفتن خانه پیدا کنید، زیرا برای گرفتن خانه شما قرار است که قراردادهای تنظیم کنید و مبالغی را بپردازید پس بهتر است که بعد از اینکه با محیط آشنایی کامل پیدا کردید اقدام به گرفتن خانه کنید.

 

اپلای

 

و در نهایت یکی دیگر از کارهایی که کمک زیادی به پربار بودن رزومه شما می‌کند شرکت در کنفرانس های بین المللی است و همچنین سعی کنید در همایش ها و کارگاه های مختلف شرکت کنید زیرا شرکت در این همایش ها هم تجربه شما را بالا می برد و هم دید شما را نسبت به موضوع های کاری مختلف باز می کند و هم باعث می شود که شما رزومه پربارتری را داشته باشید و این برای دانشگاه مقصد تاثیر گذار تر خواهد بود.

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد