مشاوره تحصیلی تلفنی انتخاب رشته دانشگاه آزاد

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد مشاوره تحصیلی تلفنی انتخاب رشته دانشگاه آزاد
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

برای ورود به دانشگاه های سراسری و آزاد آزمون ورودی مشترکی برگزار می شود که بعد از اینکه جواب آزمون به داوطلبان داده شد از آن مرحله به بعد، یعنی در مرحله انتخاب رشته، مراحل به طور کامل از یکدیگر مستقل هستند.

انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارای شرایط بخصوصی برای داوطلبان آزمون سراسری می باشد. از آنجایی که آزمون ورود به دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد با یکدیگر ادغام شده است، انتخاب رشته دانشگاه ازاد بر اساس همان رتبه آزمون سراسری انجام می شود. به این ترتیب که داوطلبان بعد از دریافت نتایج اولیه آزمون سراسری می توانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند.

 

ازاد

 

در انتخاب رشته دانشگاه آزاد تعداد انتخاب ها بسیار محدود می باشد و هر داوطلب می تواند 20 انتخاب را انجام دهد. در گذشته تاثیر ترتیب انتخاب ها در دانشگاه آزاد بسیار زیاد بود اما اکنون انتخاب رشته دانشگاه آزاد به لحاظ محتوایی بسیار مشابه انتخاب رشته دانشگاه سراسری است با این تفاوت که در انتخاب رشته دانشگاه سراسری هر داوطلب دارای 150 حق انتخاب است اما در انتخاب رشته دانشگاه ازاد هر داوطلب تنها 20 انتخاب را خواهد داشت.

در بیشتر رشته ها در دانشگاه آزاد به جز رشته های پزشکی و پیراپزشکی در گروه آزمایشی تجربی و رشته های پرطرفدار در شهرهای بزرگ گروه های آزمایشی ریاضی، انسانی، هنر و زبان، پذیرش به صورت بدون آزمون وجود دارند به همین دلیل انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای متقاضیان این رشته محل ها از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است بطوریکه اکثر داوطلبان ترجیح می دهند تا شانس قبولی خودشان را در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز امتحان نمایند.

 

ازاد

 

رتبه و تراز قبولی انتخاب رشته دانشگاه آزاد

تعداد محدود انتخاب واحدها در انتخاب رشته دانشگاه آزاد باعث می شود که دقت بیشتری در انتخاب رشته مورد نیاز باشد. به دلیل تعداد کم انتخاب ها نسبت به انتخاب رشته کنکور سراسری، حساسیت ها بیشتر خواهد بود و داوطلبان می بایست در انتخاب و اولویت بندی به آنها با دقت بیشتری عمل نمایند.

 

تاثیر سهمیه مناطق و بومی گزینی در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

هر چهار سهمیه عادی، سهمیه ایثارگرا، سهمیه بسیج فعال و سهمیه خانواده شهدا برای داوطلبان دانشگاه آزاد هم اعمال می شوند. درانتخاب رشته کنکور سراسری تاثیر سهمیه مناطق وجود دارد و داوطلبان براساس میزان دسترسی به منابع آموزشی، در یکی از مناطق یک، دو یا سه دسته بندی می شوند اما در انتخاب رشته دانشگاه آزاد دیگر سهمیه مناطق معنی ندارد و همه داوطلبانی که در هر یک از سهمیه های منطقه یک، دو و یا سه قرار گرفته بودند در سهمیه عادی دسته بندی می شوند. معیار انتخاب رشته دانشگاه آزاد فقط تراز داوطلبان می باشد بنابراین در مفهوم تراز، سهمیه داوطلبان لحاظ نشده است.

بومی گزینی نیز از دیگر مفاهیمی است که در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری مشاهده می کنید در انتخاب رشته دانشگاه آزاد همه داوطلبان برای انتخاب رشته محل های دانشگاه از اولویت یکسانی برخوردار هستند . بنابراین سهمیه بومی گزینی در قبولی دانشگاه آزاد تاثیری ندارد.

 

تاثیر سهمیه ایثارگران و بسیج فعال در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

در صورتی که داوطلبی از سهمیه ایثارگران برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد استفاده می کنند باید 70 درصد تراز آخرین نفر قبولی در سهمیه عادی را کسب کنند تا در صورت وجود ظرفیت پذیرش در آن رشته محل، قبول شوند. ظرفیت پذیرش در سهمیه ایثارگران از سال گذشته به دو قسمت تقسیم شده است قسمت اول سهمیه ایثارگران 25 درصد است که 25 درصد از ظرفیت کل دانشگاه ها را به این داوطلبان اختصاص می دهند تا در صورت کسب نمره قبولی توضیح داده شده و وجود ظرفیت، پذیرفته شوند. قسمت دوم نیز سهمیه ایثارگران 5 درصد است که در این سهمیه 5 درصد از ظرفیت کل دانشگاه ها در اختیار متقاضیان این سهمیه قرار می گیرد. لازم به ذکر است که داوطلبان سهمیه ایثارگران 25 درصد و 5 درصد در کسب تراز قبولی شرایط یکسان دارند و تفاوت در ظرفیت پذیرش در این دو سهمیه می باشد.

سهمیه بسیج فعال نیز سهمیه دیگری است که در انتخاب رشته دانشگاه آزاد داوطلبان در صورت داشتن شرایط آن می توانند از این سهمیه استفاده نمایند. در این سهمیه نیز داوطلبان می بایست در رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی، 95 درصد تراز آخرین نفر قبولی و در سایر رشته های 90 درصد تراز آخرین نفر قبولی در سهمیه عادی را کسب نموده تا در صورت وجود ظرفیت در آن رشته محل پذیرش گردد.

 

ازاد

 

تاثیر تراز و رتبه در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد تراز یا رتبه کشوری مد نظر قرار می گیرد و رتبه در سهمیه داوطلبان در انتخاب رشته این دانشگاه بی تاثیر است. در مفهوم تراز و رتبه کشوری سهمیه داوطلبان لحاظ نمی شود همه داوطلبان در یک ظرف سنجیده می شوند. بنابراین برای انتخاب رشته دانشگاه ازاد 97 با توجه به تراز موثر، که تراز شما در زیر گروهی که رشته مورد تقاضایتان در آن قرار دارد، اولویت های خود مرتب کنید. تراز در کارنامه کنکور سراسری با اصطلاح رتبه کل آزمون درج شده است که توصیه می کنیم قبل از انتخاب رشته دانشگاه آزاد، توضیحات کارنامه کنکور سراسری را نیز مطالعه نمایید تا از معنی و مفهوم تعابیر به کار رفته در کارنامه کنکور آگاهی یابید.

 

نحوه صحیح انتخاب رشته دانشگاه آزاد

هر داوطلب در انتخاب رشته دانشگاه آزاد حق انتخاب 20 رشته محل از لیست رشته محل های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دارد که به دلیل کم بودن تعداد انتخاب ها نسبت به انتخاب رشته کنکور سراسری داطلبان می بایست رشته محل هایی را انتخاب نمایند که اولا به آن علاقه مند باشند در ثانی شانس قبولی بیشتری نیز داشته باشند. داوطلبان برای انتخاب رشته باید به سایت Azmoon.org  مراجعه کنند. اکثر مواقع در مورد ثبت نام و نحوه انتخاب رشته و اولویت و شانس قبولی داوطلبان دچار اشتباه می شوند.

ثبت نام دانشگاه آزاد و کنکور سراسری بصورت مشترک انجام می گیرد و برای ثبت نام کنکور سراسری دانشگاه آزاد نیازی به پرداخت هزینه ای جداگانه ای نمی باشد. همه داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت کرده اند مجاز به انتخاب رشته محل های بدون آزمون دانشگاه ازاد هستند ولی برای انتخاب رشته محل هایی که پذیرش با آزمون دارند، حضور در جلسه آزمون الزامی است.

برای بسیاری از داوطلبان چگونگی تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته دانشگاه ازاد سوال پیش می آید که باید ذکر کنیم که هر داوطلب خودش انتخاب می کند که در کدام سهمیه قرار بگیرد که پس از تایید سهمیه انتخابی اش، در بالای کارنامه انتخاب رشته دانشگاه ازاد نوع سهمیه وی درج شده است. ضمن اینکه امکان استفاده دو سهمیه بطور همزمان برای یک داوطلب وجود ندارد یعنی اگر داوطلبی مشمول سهمیه 5 درصدی ایثارگران شود، و همچنین شرایط استفاده از سهمیه بسیج فعال را نیز داشته باشد، فقط از یکی از سهمیه هایش می تواند استفاده نماید.

تصوری غلطی که اکثر داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارند آن است که شانس قبولی خود را در اولویت های نخست بیشتر می بینند یعنی تصور می کنند که اگر در انتخاب اول شان پذیرفته نشوند در سایر انتخاب ها نیز شانسی برای قبولی ندارند که باید بگوییم که چنین تصوری کاملا اشتباه بوده و در انتخاب رشته این دانشگاه سعی کنید تا انتخاب هایتان را بر اساس میزان علاقه مندی تان مرتب نمایید.

 

ازاد

 

تفاوت سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

رشته های تحصیلی در سیستم آموزشی پاره وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به رشته هایی گفته می شود که دانشجویان این رشته ها به دلایل مختلف نمی توانند زمان زیادی را در دانشگاه سپری کنند. با توجه به راهنمای انتخاب رشته دانشگاه آزاد در این رشته ها دانشجویان می توانند تا مدت 8 سال را به تحصیل در این رشته ها اختصاص دهند. رشته های بدون آزمون و پاره وقت دانشگاه آزاد شامل رشته های غیر پزشکی است و رشته های پزشکی را شامل نمی شود. همچنین با توجه به راهنمای دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد کلاس های مربوط به رشته های پاره وقت دانشگاه آزاد در نوبت عصر برگزار می شود و در صورت نرسیدن به حدنصاب آموزشی همراه با رشته های سیستم آموزشی تمام وقت دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.

 

عوامل موثر در رتبه بندی دانشگاههای آزاد در فرایند انتخاب رشته

تعداد پژوهش ها و مقالات علمی دانشگاه های آزاد رتبه بندی آن ها را مشخص می کنند که قبل از فرایند انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید شناخت کاملی را از رتبه علمی دانشگاه مورد نظر خود داشته باشند.

ممکن است دانشگاهی در رتبه بندی کلی جایگاه مناسبی را نداشته باشند اما در یک رشته خاص در سطح علمی بالایی قرار داشته باشند پس باید به رشته ی مورد نظر دقت شود. همچنین باید از اساتید دانشگاه اطلاعات داشته باشند تا بتوانند پیشرفت علمی مورد انتظار خود را بدست آورند.

 

انتخاب رشته مجازی دانشگاه آزاد

انتخاب رشته مجازی به داوطلبان کنکور سراسری که متقاضی ثبت نام در دانشگاه آزاد هستند این امکان را میدهد تا از رشته های قبولی دانشگاه آزاد با توجه به میانگین رتبه و تراز خود مطلع شوند. یادتان باشد مسافت دانشگاه مورد نظر از محل زندگی و هزینه های دیگر مربوط به دانشگاه را نیز در نظر بگیرید. داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید قبل از انتخاب رشته حتما به این نکته توجه داشته باشند که دانشگاه مورد نظر در چه مسافتی از محل زندگی آنها قرار دارد و امکانات رفاهی و حمل و نقل مربوطه را نیز به دقت بررسی نمایند.

خوب است رشته ای که انتخاب می کنید امکان ادامه تحصیل در همان دانشگاه را داشته باشد. داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد در نظر داشته باشند که بایستی دانشگاهی را که انتخاب می نمایند امکان ادامه تحصیل در رشته آنها را نیز داشته باشد. زیرا بسیاری از داوطلبان خواهان ادامه تحصیل در رشته ای خاص در همان دانشگاه هستند.