برنامه ریزی کنکور سراسری تجربی 1401

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد برنامه ریزی کنکور سراسری تجربی 1401
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

همانطور که در سال های قبل هم شاهد بودیم همیشه بیشترین تعداد داوطلبین مربوط به گروه تجربی بوده است و بین داوطلبین این گروه رقابت بسیار سخت و نفس گیر است. بنابراین برنامه ریزی صحیح و هدفمند برای داوطلبین این گروه می تواند بسیار مهم و تاثیر گذار باشد و نتایج بسیار بهتری را نسبت به زمانی که بدون هدایت متخصصین انجام می شود داشته باشد. به همین دلیل گروه آی مشاوره بر آن است که برای شما داوطلبان برنامه ی مناسب تری که طی تجربه بدست آورده است را ارائه دهد. داوطلبان گزوه علوم تجربی اغلب علاقمند به رشته های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و مجموعه پیراپزشکی هستند.

 

نکات مهم برنامه ریزی کنکور تجربی 1401

برای هر داوطلب آگاهی از اهمیت مباحث مختلف امری بسیار ضروری است، چرا که زمان در اختیار داوطلبان آنقدر زیاد نخواهد بود که بتوانند برای تمامی دروس وقت بگذارند و به حد کفایت برسانند. لازم است برای این منظور ابتدا تفکیکی از دروس اختصاصی و عمومی داشته باشیم تا نحوه مطالعه هر کدام را بهتر شرح دهیم.

اگر تاکنون در آزمون های آزمایشی شرکت کرده باشید خوب می دانید که ضعف و قوت شما در کدام دروس است و برای کدام دروس باید وقت بگذارید و برای کدام دروس نیاز به صرف وقت زیادی ندارید. اما بدانید هدف از هر آزمون علاوه بر سنجش شما، ارزیابی شما نیز هست و باید به نتایج آزمون اهمیت داده و سعی در بهبود شرایط خود بنمایید.

برای شرکت در هر آزمون داوطلب باید به نحوی خود را برای جلسه آزمون آماده کند که گویا قرار است در جلسه کنکور سراسری شرکت کند اما از نتیجه آزمون آزمایشی باید به عنوان یک تجربه برای موفقیت در آزمون اصلی استفاده کرد.

 

کنکور تجربی

 

قدم اول در برنامه ریزی کنکور تجربی، شناخت دروس

همانطور که گفته شد دروس شامل دو دسته ی عمومی و اختصاصی هستند. دروس عمومی شامل ادبیات فارسی، زبان عربی، معارف اسلامی و زبان خارجی عموما زبان انگلیسی است. همچنین دروس عمومی شامل زمین شناسی، ریاضی، زیست شناسی، فیزیک و شیمی می باشد. برای شناخت بهتر و برنامه ریزی دقیق تر باید به ضرایب دروس واقف باشید. در جدولی که در ادامه آورده ایم توجه داشته باشید و با استفاده از شناخت درصد دروس میتوانید برنامه ریزی زمانی بهتری داشته باشید.

 

نام درس

ضریب

نام درس

ضریب

ادبیات فارسی

4

ریاضی

6

زبان عربی

2

زیست شناسی

12

معارف اسلامی

3

فیزیک

6

زبان انگلیسی

2

شیمی

9

 

ضرایبی که ملاحظه کردید مربوط به زیرگروه 1 بود که شامل تمامی رشته های دانشگاهی پزشکی و پیراپزشکی به غیر از داروسازی است. ویژگی زیرگروه 1 کنکور تجربی صفر بودن ضریب درس زمین شناسی است. داروسازی در زیرگروه 2 گروه علوم تجربی قرار دارد. بنابراین برای رشته ی داروسازی بایستی به درس زمین شناسی نیز توجه داشته باشید. در این زیرگروه ضریب زمین شناسی 3 است. با توجه به این امر که اغلب داوطلبین این رشته علاقمند به زیرگروه 1 هستند در این مقاله ما به بررسی ضرایب این دروس می پردازیم.

 

تحلیل ضرایب دروس در برنامه ریزی کنکور تجربی

مهمترین و اثرگذارترین درس در این گروه درس زیست شناسی است که بالاترین ضریب را در این زیرگروه به خود اختصاص داده است. اما همیشه ضریب تعیین کننده ی نتیجه ی کار نخواهد بود. یعنی اگر درصد زیست شناسی بالاتری دارید به معنی کسب نتیجه بهتر نخواهد بود زیرا توان رقبای شرکت کننده در آزمون نیز شرط است. در برنامه ریزی کنکور تجربی در کنار اینکه به ضرایب و بزرگی و کوچکی آن نگاه می کنیم باید حتما و حتما به ضعف و قوت رقبا هم توجه داشته باشیم. تنها چیزی که بعد از کنکور اهمیت دارد نمره کل یا تراز و رتبه شما خواهد بود و نه درصد تست زنی در دروس. پس لازم است که برای کسب نتیجه ی بهتر با میانگین درصد کنکور در درس مربوطه آشنایی داشته باشید.

بررسی ها نشان داده است که در کنکور تجربی اکثر دانش آموزان در درس زیست شناسی درصدهای متوسط به بالایی می زنند و در درسریاضی درصدهای پایینی را دارند. لذا اهمیت به یک درس ضریب بالا مانند زیست شناسی کار چندان خاصی نخواهد بود زیرا اغلب داوطلبان همین کار را انجام دادند. اما اینکه به ریاضی یا عربی که دو درسی هستند که معمولا میانگین درصد پایینی را به خود اختصاص می دهند اهمیت بدهیم و آن ها را تبدیل به نقطه قوت کنیم ارزش بسیار بالایی دارد.

 

تاثیر اهمیت دروس در برنامه ریزی کنکور تجربی

برای اطلاع از این که برای هر درس با توجه به میزان اهمیتش چقدر زمان صرف کنید باید در درجه ی اول به توانایی های فردی خودتان آگاه باشید زیرا مشاور راهنمایی را انجام می دهد اما در نهایت شناخت فرد از خودش برای تنظیم دقیق تر برنامه ریزی و هدفمند کردن آن بسیار مهم خواهد بود. برای اینکه در کنکور به موفقیت دلخواه نزدیک تر شوید لازم است کاری را انجام دهید که خیلی ها انجام نمی دهند. شما باید از نقاط ضعف بقیه در دروس برای بالا کشیدن خودتان استفاده کنید و سعی کنید شما در آن دروس قوی باشید. با داشتن تمام این آگاهی ها لازم است بهترین منابع را برای مطالعه انتخاب کنید تا بهترین نتایج برای شما باشد.

 

اهمیت آزمون های آزمایشی در برنامه ریزی کنکور تجربی

یکی ار راه های قابل اطمینان برای سنجش داوطلبین و مقایسه خود با شایر داوطلبانی که قرار است در کنکور شرکت کنند آزمون های آزمایشی است. با نتایجی که از آزمون های آزمایشی بدست می آید میتوان بهتر با توانایی ها و ضعف ها آشنا شد و سعی در بهبود وضعیت داشت تا بتوانید بهترین نتیجه ی ممکن را کسب کنید. برای اینکه بدانید از بین این همه آزمون های مختلف در کدامیک شرکت کنید باید به دو مورد توجه کنید، یکی استاندارد بودن سوالات و دیگری جامعه آماری است. بهتر است بدانید که هیچکدام از آزمون های آزمایشی کاملا استاندارد نیستند و هیچ کدام هم کاملا غیر استاندارد نیستند. اما از این بین آزمون های آزمایشی گزینه 2 و کانون فرهنگی آموزش به دلیل بالا بودن جامعه آماری از بقیه بهتر هستند. ولی حتما توصیه می کنیم در آزمون های جامع سنجش هم شرکت کنید زیر نزدیک ترین شباهت را به سوالات کنکور خواهند داشت.

 

تجربی

 

نحوه برنامه ریزی کنکور تجربی

با مطالعه ی مطالبی که پیش تر گفتیم و کسب آگاهی لازم در مورد دروس و شرایط داوطلبان و آزمون ها، حال وقت آن رسیده که با تصمیم گیری مناسب برنامه ریزی کنکور خود را انجام دهید. باز هم تاکید میکنیم که هر فرد با فرد دیگر کاملا شرایط متفاوتی دارد و نمی شود برای همه یک نسخه پیچید و این شما هستید که تصمیم نهایی را می گیرید. اما برای شناخت خود نیاز به بهره مندی از یک مشاور خوب برای برنامه ریزی کنکور را دارید. این مشاور باید ابتدا کاملا با خصوصیات و ویژگی های اخلاقی شما آشنا شود و شرایط شما را بسنجد و با حال و هوای خانواده و محل سکونت شما آشنا شود. اینکه در چه ساعت هایی بهتر می توانید درس بخوانید و چه کارهای واجبی دارید که باید حتما در طول روز یا هفته انجام دهید و این کارها چقدر واجب هستند. این که میانه شما با کدام درس بهتر است و با کدام درس میانه خوبی ندارید. اینکه چقدر می خواهید زمان بگذارید و چه هدفی دارید. اینکه دانش آموز هستید یا فارغ التحصیل و خیلی از سوالات دیگر که هرکدام باعث می شود فاکتور مهمی در برنامه ریزی کنکور تجربی تغییر کند یا اصلاح شود تا بهترین برنامه ریزی با توجه به شرایطتان تقدیم شما شود.

 

حرف آخر در برنامه ریزی کنکور تجربی

رسیدن به هدف و قبولی در کنکور نه بسیار مشکل است و نه بسیار ساده و قابل دسترس، زیرا اگر به آمار توجه کنید میبینید که در سال های گذشته میانگین شرکت کنندگان کنکور تجربی500 هزار نفر در هر سال بوده است که از این بین فقط 40 هزار نفر می توانند در رشته های پزشکی و پیراپزشکی شروع به تحصیل کنند. حتی با در نظر گرفتن دانشگاه آزاد این عدد نهایتا به 60 هزار نفر می رسد و این یعنی هر ساله تنها 12 درصد شرکت کنندگان به هدف خود یعنی رسیدن به صندلی دانشگاه موفق می شوند کما اینکه بسیاری از این 60 هزار نفر حتی رشته ای که در آن شروع به تحصیل می کنند مورد علاقه شان نبوده است و برای پشت کنکور نماندن انتخاب رشته می­کنند. اما از این 60 هزار نفر حداقل 20 هزار نفرشان به رشته و دانشگاه مورد علاقه خود می رسند. این 20 هزار نفر نه نابغه اند نه سوالات کنکور را از قبل می دانستند. یکی هستند از بین همکلاسی ها و دوستان شما، اما اینکه چطور آن ها موفق شده اند و بقیه نه فقط به این دلیل است که اولا تمام تلاششان را کرده اند و دوما اینکه از ابتدا در مسیر درست گام برداشته اند.

 

 

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد