تحصیل مجدد در رشته های پزشکی

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد تحصیل مجدد در رشته های پزشکی
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

تحصیل مجدد در رشته پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی و رشته های پیراپزشکی

برای بسیاری از داوطلبان خیلی از رشته ها تاکنون پیش آمده که به دلایل مختلف تمایل به ادامه تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی را پیدا کنند و به دنبال اطلاعات قابل اعتماد برای یک تصمیم گیری خوب هستند. این ادامه تحصیل دارای شرایط خاصی است که باید در نظر گرفته شود.

 

شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته های گروه پزشکی

فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته های گروه پزشکی به شرطی می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند که دوره طرح خود را گذرانده باشند، تعهدی به ارگان یا سازمان خاصی نداشته باشند و آقایان از لحاظ نظام وظیفه مشکلی نداشته باشند. با داشتن تمام این موارد اگر در کنکور در رشته های پزشکی و پیراپزشکی قبول شوند می توانند بدون هیچ محدودیتی در هر دانشگاهی که قبول شدند ادامه تحصیل دهند. توجه داشته باشید که اگر این افراد در طول زمان تحصیل در دانشگاه های دولتی درس خوانده باشند و از مزایای تحصیل رایگان برخوردار گردیده باشند حتی اگر برای بار دوم در یک دانشگاه دولتی روزانه قبول شوند حق تحصیل مجدد رایگان ندارند و باید باید شهریه پرداخت کنند.

از آنجایی که برای تحصیل مجدد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در رشته های دکتری پزشکی، این مصوبه خلاف قانون اساسی کشور است شکایتی توسط داوطلبان کنکور سراسری صورت گرفته و دیوان عدالت اداری اقدام به داوری در این زمینه کرده است. بنابراین این افراد اگر قصدشان از شرکت مجدد در کنکور سراسری تحصیل رایگان در رشته های دکتری پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی باشد مشمول رای 734 دیوان عدالت اداری می شوند.  در جلسه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مورخه 2 خرداد 96 مقرر گردید درصورت قبولی در دانشگاه روزانه ، تحصیل مجدد در مقطع جدید یا مقطع قبلی درهرصورت رایگان باشد.

 

تحصیل مجدد

 

شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته های غیر پزشکی

در این مورد هم مانند قبل یکسری شرایط عمومی مانند تعهد و غیره وجود دارد به این معنا که این افراد به شرطی می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند که تعهدی به ارگان یا سازمان خاصی نداشته باشند و آقایان از لحاظ نظام وظیفه مشکلی نداشته باشند. در اینصورت می توانند در کنکور سراسری شرکت کنند و در صورت قبولی در هر یک از رشته های علوم پزشکی  هیچ محدودیتی در هر دانشگاهی که قبول شدند ادامه تحصیل دهند. تنها نکته قابل توجه این است که اگر این افراد در طول زمان تحصیل در دانشگاه های دولتی درس خوانده باشند و از مزایای تحصیل رایگان برخوردار گردیده باشند حتی اگر برای بار دوم در یک دانشگاه دولتی قبول شوند موظفند شهریه پرداخت کنند.

 

شرایط تحصیل مجدد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

بارها پیش آمده که حتی فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری نیز قصد شرکت مجدد در کنکور و ادامه تحصیل در رشته های علوم پزشکی را پیدا کنند. قانونی که تا قبل از سال 95 در دفترچه سازمان سنجش آمده بود به این صورت بود که اگر داوطلبی دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری باشد کلا حق تحصیل در دانشگاه های روزانه را ندارد. چه قبلا از امکانات تحصیل رایگان استفاده کرده باشد چه نه. اما طی تصمیم گیری هایی که بعد از این تاریخ گرفته شد قوانین تحصیل مجدد فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری تغییر کرد و شرط تحصیل رایگان این داوطلبان به مدرک دوره کارشناسی آن ها ارجاع داده شد. به این شکل که اگر داوطلبی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا بالاتر است به مدرک کارشناسی اش نگاه می کنند. اگر مدرک کارشناسی اش را از دانشگاه دولتی روزانه و با استفاده از مزایای تحصیل رایگان به اتمام رسانده باشد حق تحصیل مجدد رایگان در رشته های گروه پزشکی را ندارد اما در صورتی که مدرک کارشناسی اش را در یک دانشگاه غیردولتی که شهریه پرداخت میکرده است گرفته باشد می تواند در کلیه رشته هایی که از طریق کنکور سراسری دانشجو می گیرند تحصیل رایگان داشته باشد. با مطالعه تمام این ظرایط به یاد داشته باشید که اگر دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری روزانه هستید و قصد شرکت در کنکور سراسری را دارید باید حتما فرم انصراف از دانشگاه فعلی خود را تا 30 بهمن تکمیل کنید.


 

تحصیل مجدد پزشکی

 

خبر خوش برای فارغ التحصیلان رشته های با طرح اجباری که مایل به شرکت در کنکور تجربی هستند

فارغ التحصیلان رشته های با طرح اجباری وزارت بهداشت در مقاطع کاردانی و کارشناسی (مانند پرستاری، علوم آزمایشگاهی و ...) که قصد دارند در کنکور سراسری شرکت کنند براساس تصمیمی که در تاریخ 28 دیماه 95 گرفته شد طبق ماده 2 و 3 آئین نامه اجرایی قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان درصورت قبولی در رشته های دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی می توانند طرح خود را بعد از اتمام تحصیل در رشته های مذکور به پایان برسانند .

 

نکات مهم در شرایط تحصیل مجدد

قوانینی که گفته شد صرفا برای دانشگاه های دولتی بود و اگر شما مایل به تحصیل در دانشگاه آزاد هستید مهم نیست قبلا در دانشگاه دولتی تحصیل کرده باشید یا غیردولتی. در هرصورت باید شهریه بپردازید و تفاوتی هم بین شهریه کسانی که لیسانس یا فوق لیسانس یا دکتری دارند با کسانی که برای اولین بار در کنکور شرکت می کنند ندارند. قبولی در پردیس های خودگردان یا بین الملل هم در هرصورت همراه با پرداخت شهریه است. چه قبلا از امکانات تحصیل رایگان استفاده کرده اید یا خیر.

به یاد داشته باشید که برای تحصیل هیچ گاه دیر نیست و هیچ گونه محدودیت سنی برای شرکت مجدد در کنکور وجود ندارد. اما مانعی که ممکن است در سر راه شما باشد این است که اگر شخصی 2 مرتبه در دانشگاه های دولتی و در مقطع کارشناسی یا دکتری انتخاب رشته کرده باشند و قبول شده باشند حتی اگر ثبت نام نکرده باشند دیگر مجاز به شرکت در کنکور سراسری نیستند. منظور از دانشگاه دولتی فقط دوره های روزانه است و قبولی در دوره شبانه شامل این محدودیت نمی شود.

 

تحصیل مجدد

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد