توصیه های مفید برای موفقیت در آزمون دکتری دانشگاه آزاد

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد توصیه های مفید برای موفقیت در آزمون دکتری دانشگاه آزاد
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

برای تحصیل در مقطع دکترا چه در دانشگاه سراسری و چه دانشگاه آزاد لازم است که افراد در آزمون ورودی شرکت کنند. این آزمون هر ساله در اسفند ماه برگزار می شود و برای اینکه بتوانید در آن شرکت کنید لازم است که در آذر ماه ثبت نام خود را به درستی انجام داده باشید. برای اینکه افراد بتوانند در ورود به دانشگاه و تحصیل در مقطع دکترا موفق باشند لازم است چند مرحله را پشت سر بگذارند که اول از همه شرکت در آزمون سراسری دکتری است و به دست آوردن یک نتیجه مطلوب و مناسب از این آزمون قدم بسیار مهمی خواهد بود. بعد از اینکه نتایج اولیه اعلام شد و افراد متوجه شدند که می‌توانند در کدام دانشگاه ها انتخاب رشته کنند و وضعیت مجاز و غیرمجاز بودن آنها معلوم شد باید به انتخاب رشته بپردازند و اگر همه چیز به درستی پیش برود، از طرف دانشگاه ها با توجه به تراز هایی که داشتند اعلام می‌شود که آنها به مصاحبه حضوری دکترا دعوت خواهند شد یا خیر؟

 

مصاحبه دکترا

 

ازآنجاکه قبولی نهایی افراد با به دست آوردن نتیجه مطلوب از آزمون کتبی و موفق ظاهر شدن در آزمون حضوری و مصاحبه حضوری صورت میگیرد، لازم است که افراد بعد از مرحله آزمون در مصاحبه نهایت تلاش خود را برای اثبات صلاحیت ادامه تحصیل در مقطع دکترا را انجام دهند و مصاحبه علمی در مقطع دکترا نقش بسیار مهمی دارد. حتی دیده شده بعضی از افراد که در آزمون کتبی نتوانستند نتیجه قابل قبولی کسب کنند به خاطر اینکه در جلسه مصاحبه حضوری توانستند قابلیت‌های خود را به خوبی ارائه دهند و داوران را مجاب کنند که لیاقت تحصیل در این مقطع را دارند توانستند به این مقطع حضور یابند و در آن ادامه تحصیل دهند.

 

مصاحبه دکترا

 

پس چه کسانی که رتبه بسیار خوب آورده اند و چه کسانی که رتبه چندان مطلوبی کسب نکردند لازم است که در مصاحبه حضوری دکترا نهایت تلاش خود را برای مجاب کردن داوران داشته باشند و انجام دهند زیرا ممکن است فردی تصور کند که چون در آزمون رتبه خوبی کسب کرده است قبولی او تضمین شده است، ولی بعد از اینکه در مصاحبه حضوری شرکت کردند داوران با توجه به صحبت های مختلف افراد به این نتیجه برسند که فردی که رتبه پایین‌تر و بدتری داشته تنها توانایی شرکت در آزمون کتبی را نداشته و از علم کافی برای تحصیل در مقطع دکترا برخوردار است، لذا به او شانس ادامه تحصیل می‌دهند و کسی که رتبه بهتری داشته مردود می شود. همه کسانی که در کنکور دکتر شرکت می کنند تمایل دارند یک مصاحبه علمی بسیار خوب و پر قدرت داشته باشند و این مرحله را با موفقیت کامل پشت سر بگذارند. با توجه به تمام صحبت هایی که کردیم تصمیم داریم برای شما بگوییم که قبل از اینکه در مصاحبه دکترا شرکت کنید لازم است چه اطلاعاتی داشته باشید و چه نکاتی را رعایت کنید تا در این آزمون موفق تر عمل کنید و نتیجه بهتری کسب کنید و با آمادگی کامل و بدون هیچ گونه استرس وارد این مرحله شوید.

 

مصاحبه دکترا

 

معمولا دانشجویان چون تا به حال وارد جلسه مصاحبه دکترا نشدند اصلا هیچ ایده ای ندارند که ممکن است چه سوال هایی و در چه زمینه هایی از آنها پرسیده شود. همین اطلاع نداشتن از نحوه‌ی مصاحبه باعث می شود که استرس زیادی را متحمل شوند و معمولا به دنبال این هستند که ببینند داوران دانشگاهی که قرار است برای حضور آنها تصمیم‌گیری کنند چه کسانی هستند و به پرسیدن چه سوال‌هایی عادت دارند و این به قبولی و موفقیت آنها کمک زیادی خواهد کرد. اگر چرخی در اینترنت بزنید در خیلی از سایت ها مشاهده می کنید که مصاحبه دانشجویان دکتری قرار داده شده است و ممکن است آنها را مطالعه کنید و ببینید که بیشتر آنها از یک موضوع مشترک صحبت کردند و آن رگ خواب یا قلق افرادی است که قرار است مصاحبه را در دانشگاه مورد نظر انجام دهند.

به طور مثال بعضی ها فکر می کنند که در یک دانشگاه به خصوص، برای داوران این مهم است که مقاله و پایان نامه ای که روی آن کار کرده‌اند را کاملا مسلط باشند و بعضی دیگر فکر می‌کنند که دانشگاه مشخصی فقط روی مدرک زبان حساس است و بعضی از اساتید دانشگاه ها سخت گیری های خاص خودشان را دارند و قلق مشخصی دارند و همه این تفاوت دیدگاه ها برای این است که در هر دانشگاهی سیستم متفاوت است. در بعضی از دانشگاه‌ها قضیه از این قرار است که ترجیح می دهند دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد در همان دانشگاه تحصیل می‌کردند را برای مقطع دکترا جذب کنند و حتی یک دانشجوی بسیار مستعد ولی خارج از آن دانشگاه را کنار می‌گذارند تا یک دانشجوی معمولی تر از دانشگاه خود را بگیرند زیرا فکر می‌کنند که او با تمام شرایط و قوانین آشنا است و چون با روند کار و اساتید مختلف آشنا هست کار کردن با این افراد راحت تر است و به همین علت سعی می‌کند از دانشگاه خودشان افراد را برای مقطع دکترا جذب کنند.

 

مصاحبه دکترا

 

پس حتما سعی کنید قبل از اینکه در مصاحبه حضوری دانشگاهی وارد شوید از افرادی که در آن دانشگاه در حال تحصیل هستند و یا از آن فارغ التحصیل شده اند در مورد اساتید آن به خوبی سوال بپرسید و حتی بخواهید تجربیات خودشان را برای شما بازگو کنند تا شما روشن تر شوید که چه چیزهایی را ممکن است از شما توقع داشته باشند تا در روز امتحان و روز مصاحبه غافلگیر نشوید. سعی کنید حتماً چند روز قبل از اینکه مصاحبه شما فرا برسد به دانشگاهی که قرار است مصاحبه در آن صورت گیرد بروید و دانشکده مشخص کنید و با افراد مختلف صحبت کنید و فضا را برای خود تجسم کنید. به سراغ دانشجویان دکترا بروید و آنها را پیدا کنید و از آنها مشورت بخواهید و بدانید که کدام اساتید موضوع برای دکتری دارند و ظرفیت خالی دارند و تمایل به گرفتن دانشجو دارند زیر دقیقا همان افراد قرار است در جلسه مصاحبه حضور پیدا کنند و دانشجویانی که از نظر آنها صلاحیت دارند را تایید کنند. البته یکسری اساتید مشخص هم در هر رشته و هر دانشگاهی وجود دارد که حتی اگر نخواهند دانشجو بگیرند در جلسه حاضر می شوند. این افراد در هر دانشگاهی مشخص هستند و شما با سوال پرسیدن از دانشجویان می توانید آنها را بشناسید.

 

بعد از اینکه اساتیدی که قرار است در مصاحبه حضور پیدا کنند را شناختید سعی کنید رزومه آنها را مطالعه کنید و ببینید که اولویت های پژوهشی و علایق آنها چه چیزهایی است و دوست دارند روی چه موضوع‌های کار کنند و ببینید که آیا شما میتوانید با این افراد همکاری داشته باشید یا خیر. البته قرار نیست که دقیقا موضوع پایان نامه ارشد شما مشابه با اولویت پژوهشی آنها باشد و همینکه شما علاقه را در خود احساس کنید و فکر کنید که میتوانید با آنها همکاری کنید کافی است. بعد از اینکه متوجه شدید کدام اساتید تصمیم دارند دانشجو بگیرند و به سراغ دانشجویان فعلی آنها رفتید و رگ خواب آن استاد را پیدا کردید و با ویژگی های اخلاقی و حرفه ای او آشنا شدید باعث می شود که بتوانید راحت تر خود را به آن استاد نزدیک کنید و تمایل و افکار خود را به ارائه دهید.

 

مصاحبه دکترا

 

حتی می توانید این کار را انجام دهید که از استادی که در نهایت دلتان می خواهد با او کار کنید یک وقت ملاقات بگیرید و یک جلسه محترمانه با او برقرار کنید و از خودتان و علایقتان برای او بگویید و کاملا خود را به وی معرفی کنید و از علایق پژوهشی خود با او صحبت کنید و خودی نشان دهید که استاد مربوطه شما را گوشه ذهن داشته باشد و با اطمینان خاطر بیشتری در مورد دانشجوهایی که قرار است جذب کند تصمیم گیری کنند. سعی کنید در مورد رشته ای که در آن تحصیل می کنید و موضوعی که قرار است روی آن کار کنید اطلاعات به روز و جدید را داشته باشید و حتما آخرین مقالات کارهای مربوطه را مطالعه کرده باشید تا در گفت و گویی که با استاد خواهید داشت او را متوجه کنید که شما علاقه مند به کسب علم و پرورش خود هستید و از جایگاهی که قرار است به شما اختصاص دهند قدردانی خواهید کرد.

 

مصاحبه دکترا

 

ممکن است شما بعد از گذشت چند سال تصمیم گرفته باشید تا در آزمون دکترا و مصاحبه حضوری شرکت کنید و بعضی از موارد و مسائل را فراموش کرده باشید پس سعی کنید حتما قبل از اینکه وارد مصاحبه حضوری شوید به مطالعه مواردی که احتمال میدهید از شما پرسیده شود بپردازید و اگر مقاله ای را به چاپ رسانده اید و یا در دست چاپ دارید حتما برای آنها به صورت کامل شرح دهید و سعی کنید حتما مدرک زبان انگلیسی داشته باشید زیرا تاثیر بسیار زیادی در نتیجه قبولی شما خواهد گذاشت و امتیاز ویژه برای شما در نظر می گیرند. اگر دقت کرده باشید در صحبت‌هایمان گفتیم که از دانشجوها در مورد استاد و ویژگی‌های اخلاقی و علایق پژوهشی او سوال کنید اما در نظر داشته باشید که ممکن است شما دقیقا دانشجویی انتخاب کنید که به دلایلی خصومت شخصی با استادی داشته باشد و نتواند به خوبی شما را راهنمایی کند پس برای جلوگیری از مشکلات احتمالی سعی کنید از افراد متفاوتی در مورد اساتید سوال بپرسید.

 

مصاحبه دکترا

 

اگر دیدید که اساتیدی که برای جذب دانشجو ظرفیت دارند و زمینه پژوهشی مشابه شما دارند بیشتر از یک نفر هستند سعی کنید با تمام آنها صحبت کنید و نظرشان را جلب کنید زیرا اساتید همیشه مایل به این هستند که دانشجوی خوب را داشته باشند و به سمت خود بکشند تا بتوانند کارهای علمی بیشتری انجام دهند و سعی کنید حتما روی موضوع پایان نامه و کارهایی که در کارشناسی ارشد انجام داده اید کاملاً تسلط داشته باشید و طوری روی موضوع های مختلف مسلط باشید که هیچ کس نتواند خورده ای به کار شما وارد کند و شما بتوانید نظر همه را به سمت خود و کارتان جلب کنید زیرا طبق حرفی که همه افراد می زنند هیچکس به اندازه شخصی که روی یک موضوع سه سال یا دو سال کار کرده است راجع به آن اطلاعات کامل ندارد و این شما هستید که باید کارتان را ارائه دهید.

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد