رشته هوانوردی- خلبانی

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد رشته هوانوردی- خلبانی
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

رشته خلبانی دارای دو شاخه نظامی و کشوری یا غیرنظامی است که این دو شاخه از یکدیگر مجزا بوده و هر یک تحت نظارت سازمان یا وزارتخانه‌ای می‌باشد که در این میان خلبانی نظامی زیر نظر ارتش و خلبانی غیرنظامی زیر نظر وزارت راه (سازمان هواپیمایی کشوری)‌ آموزش داده می‌شود. 

شاخه خلبانی نظامی (ایران)

تنها شاخه خلبانی که از طریق آزمون سراسری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دانشجو می‌پذیرد ، شاخه خلبانی نظامی است که دانشجویان آن در دانشگاه هوایی شهید ستاری آموزش می‌بینند.

مسوول گزینش دانشجویان دانشگاه هوایی شهید ستاری در معرفی این رشته می‌گوید: هدف از پذیرش دانشجوی هوانوردی (خلبانی) در دانشگاه هوایی شهید ستاری، تربیت خلبانهای مورد نیاز نیروی هوایی جمهوری اسلامی می‌باشد. خلبانهایی که در نهایت جذب نیروی هوایی شده و 30 سال در ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت خواهند کرد.

برای مثال یک زمانی به دلیل جنگ، نیروی هوایی نیاز به خلبان جنگی دارد و زمانی خلبان آموزشی یا مسافربری مورد نیاز این نیرو است. (هواپیمایی ساها که وابسته به نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران است، تعدادی از پروازهای داخلی و بعضی از پروازهای مسافربری خارجی را انجام می‌دهد)‌در این میان دانشگاه هوایی شهید ستاری با توجه به نیاز نیروی هوایی تعیین می‌کند که دانشجویان خلبانی در کدام رشته تخصصی آموزش ببینند. یعنی دانشجوی این رشته نقشی در تعیین رشته تخصصی خود ندارد و نمی‌تواند بگوید که می‌خواهم خلبان جنگی یا آموزشی و یا مسافربری بشوم بلکه این کار به عهده مسوولین دانشگاه می‌باشد.

جانشین معاونت آموزشی دانشکده پرواز در همین زمینه می‌گوید: آنچه مهم است این است که رشته هوانوردی (خلبانی) دانشگاه هوایی شهید ستاری وابسته به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی است و دانشجویان این دانشگاه اعم از هوانوردی (خلبانی ،‌ ناوبری هوایی) و خلاصه هر 13 رشته‌ای که در این دانشگاه وجود دارد، از بدو ورود به دانشگاه یک دانشجوی نظامی خواهند بود و در نهایت به عنوان یک افسر مهندس یا کارشناس فارغ‌التحصیل می‌شوند. 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد