معرفی رشته اویونیک هواپیما

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد معرفی رشته اویونیک هواپیما
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

در حال حاضر هواپیماهای پیشرفته با استفاده از فناوری‌های جدید و دستگاه‌های ناوبری که در کابین رو به روی خلبان هستند، موقعیت باند فرودگاه را نشان می‌دهد و نشان دهنده این هستند که آیا هواپیما در راستای باند است یا به چپ و راست منحرف شده است. بخاطر همین موضوع، امروزه یک خلبان ماهر، فردی است که بیشترین آگاهی و مهارت را در استفاده از آلات دقیق الکترونیکی و کامپیوتری موجود در کابین دارد؛ وسایلی که ایمنی یک پرواز بستگی به سلامتی و دقت عمل آنها دارد و به همین دلیل، در سازمان هواپیمایی هر کشوری، نصب، راه‌اندازی، نگهداری و تعمیر سیستم‌های الکترونیکی و کمک ناوبری که در هواپیما وجود دارد از اهمیت بالایی برخوردار است.

اویونیک، الکترونیک هواپیمایی به معنای تخصصی است؛ یعنی متخصص این رشته، اطلاعات لازم را در زمینه دوره‌های ILS، VOR، DME و دوره‌های تخصصی دیگر کسب میکند. برای مثال تعمیر و نگهداری سیستم ILS که کمک می‌کند تا هواپیما، مسیر باند را تشخیص بدهد و بر روی آن بنشیند، در رشته تخصصی اویونیک هواپیما آموزش میبینند. دانشجویان اویونیک هواپیما، بعد از فارغ‌التحصیلی،طبق مقررات آموزشی دانشکده‌ هواپیمایی کشوری، برای شرکت در آزمون و گرفتن مدرک بین‌المللی الکترونیک هواپیما، به استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی کشوری معرفی می‌شوند.

 

هواپیما

 

توانایی‌های لازم

در صنعت هواپیمایی داشتن پایه قوی در درس های ریاضی و فیزیک خیلی مهم است و دانشجویان باید با علاقه خیلی زیاد در این صنعت فعالیت کنند و نباید واحدهای آزمایشگاهی و کلاس‌های درس را نادیده بگیرند و هدفشان صرفا گرفتن مدرک کاردانی یا کارشناسی باشد و لازم است با انگیزه و هدف، سرکلاس درس حضور داشته باشند تا بتوانند در آینده از تحصیل خود، در سازمان هواپیمایی کشور کمک بگیرند.

 

بازار کار در ایران

بیشتر حوادث هوایی موقع بلند شدن و نشستن هواپیما اتفاق می افتد در صورتیکه برخاستن و فرود آمدنشان فقط 6% از عملیات هوایی را تشکیل می‌دهد. این یعنی تخصص‌های اویونیک، الکترونیک و مخابرات هواپیمایی، در سازمان هواپیمایی هر کشوری اهمیت زیادی دارد و جذب نیروی قدرتمند در این زمینه‌ها واجب است. سازمان هواپیمایی کشوری ایران هم برای تأمین نیروی ماهر و توانمند در تخصص‌های مورد نیاز، هر ساله تعدادی دانشجو در رشته‌های تعمیر و نگهداری هواپیما، الکترونیک هواپیمایی، اویونیک هواپیما و مخابرات هواپیمایی جذب می‌کند که تعداد زیادی از این دانشجویان، به‌ویژه در رشته‌های مراقبت پرواز، الکترونیک هواپیمایی، اویونیک هواپیما و مخابرات هواپیمایی، در صورت داشتن توانایی و دانش لازم، جذب سازمان هواپیمایی کشوری می‌شوند.

خیلی از داوطلبان آزمون سراسری، فکر می‌کنند که در صورت پذیرش در رشته‌های دانشکده هواپیمایی کشوری مثل اویونیک هواپیما، الکترونیک هواپیمایی و مخابرات هواپیمایی و فعالیت در سازمان هواپیمایی کشور درآمد بالایی دارند و امتیازات زیادی شامل حالشان می شود، مثل دسترسی به بلیت رایگان برای استفاده از خطوط هوایی داخلی و خارجی کشور. اما ‌شرکت‌های هواپیمایی، امتیازات یاد شده را دارند و سازمان هواپیمایی کشوری ارتباطی با خطوط هوایی ندارد.

 

درس‌های این رشته در طول تحصیل

دروس پایه

ریاضی عمومی

ریاضی کاربردی

فیزیک

 

دروس اصلی تخصصی

مدار الکتریکی

الکترونیک

مدارهای منطقی

نقشه‌کشی صنعتی

برنامه‌نویسی کامپیوتر

سیستم‌های ارتباطی هواپیما

سیستم‌های کمک ناوبری هواپیما

رادار و کاربرد آن در هواپیما

الکتریک هواپیما

آلات دقیق هواپیم

سیستم‌های کنترل اتوماتیک

کارگاه فن‌آوری و روش‌های جوشکاری

زبان تخصصی هواپیمایی

 

درآمد و حقوق

با داشتن موراد زیر فارغ التحصیلان می توانند از داشتن حقوق مناسب تا حد زیادی اطمینان حاصل کنند.

  • آشنایی با زبان انگلیسی تخصصی هواپیمایی

  • گواهینامه معتبر تایپ هواپیمای بوئینگ MD

  • گواهینامه B2 اخد شده از سازمان هواپیمایی کشوری

  • فارغ التحصیل رشته های الکترونیک هواپیما، کارشناسی یا کارشناسی ارشد اویونیک هواپیما و یا سایر رشته های مرتبط

  • کارت معافیت غیر پزشکی و یا پایان دوره خدمت سربازی (ویژه آقایان)

  • عدم برخورداری از سوء پیشینه و یا تعهد خدمت به سایر ارگان های خصوصی و دولتی


 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد