نحوه نگارش رزومه یا cv به چه صورت است؟

برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تحصیلی در مورد نحوه نگارش رزومه یا cv به چه صورت است؟
از طریق تلفن ثابت تماس حاصل نمایید.

رزومه یا cv سوابق تحصیلی شما را نشان می دهد و یکی از مهمترین مدارکی است که برای پذیرش به آن احتیاج دارید. Cv  یعنی برنامه تحصیلی زندگی، که لازم است افراد برای پذیرش تحصیلی و استخدام در قسمت های مختلف این رزومه را ارائه دهند تا افرادی که وظیفه بررسی مدارک آنها را دارند بتوانند با آن ها آشنایی کامل پیدا کنند تا بتوانند بررسی‌ها را به صورت دقیق انجام دهند و نتایج پذیرش را به دانشجویان اعلام کنند. نوشتن رزومه های عادی با رزومه های آکادمیک تفاوت های زیادی دارد و اگر قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارید لازم است که یک رزومه کاملا حرفه ای مطابق با قوانین آکادمیک بنویسید.

 

اپلای

 

رزومه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که در ابتدا لازم است مشخصات فردی خود اعم از نام و نام خانوادگی، آدرس، تلفن و آدرس ایمیل خود را وارد کنید و سپس از علایق تحقیقاتی خود در یک پاراگراف صحبت کنید و بگویید که مایل به کار و تحقیق در چه زمینه ای هستید و بعد از آن بگویید که هر کدام از مدارک تحصیلی که دریافت کرده اید را در چه بازه زمانی و از کدام دانشگاه و کدام شهر دریافت کرده اید. سعی کنید نام اساتید راهنمای خود را هم وارد کنید.

 

اگر در همایش یا کنگره جایزه ای دریافت کرده اید یا بورسیه گرفته اید حتما از آن نام ببرید و تاریخ دقیق و اسم همایشی که در آن شرکت کرده اید را بگویید و همچنین به صورت کامل سوابق تحصیلی خود را با جزئیات ارائه دهید و اگر سابقه کار مرتبط و تدریس در رشته مورد نظر را داشتید از آن به صورت مفصل صحبت کنید و در صورتی که دوره های آموزشی زماندار و تخصصی در زمینه های مختلف گذرانده اید و اگر اختراعی را ثبت کرده اید از تمامی این موارد در رزومه خود صحبت کنید. در صورتی که در همایشی شرکت کردید و مقاله ای دارید همه آنها را با ذکر جزئیات بگویید و اگر اساتیدی معرف شما هستند که شما را تایید می‌کنند از آنها نام ببرید و آدرس ایمیل یا شماره تلفن آنها را هم وارد کنید. سعی کنید مطلبی که می‌نویسید تاثیرگذار باشد تا کسی که آن را مطالعه می کند نظرش جلب شود.

 

اپلای

 

هنگام نوشتن رزومه از گفتن جزئیات بیش از حد و تکرار مطالب از پیش گفته شده خودداری کنید و سعی کنید قسمت های مهم را به صورت قسمت قسمت و جداگانه بیاورید. سعی کنید اگر در مورد موضوعی در رزومه خود صحبت می کنید و یا در پروپوزال چیز خاصی نوشته اید با مدرک صحبت کنید. هیچگاه نظرات و اظهاراتی که پشتوانه منطقی و علمی ندارند را بیان نکنید. رزومه را طوری بنویسید و جمع آوری کنید که کاملا خوانا، ساده، قابل کپی و اسکن باشد و رنگ پس زمینه و غیره کاملا متناسب و خوانا باشد و اگر برای کنفرانسی به صورت خاص دعوت شده اید به صورت یک قسمت جدا آن را بیان کنید زیرا تمامی این موارد برای شما امتیاز محسوب می‌شود و در بررسی صلاحیت شما تاثیر گذار خواهد بود.

سعی کنید برای نوشتن رزومه غلط املایی و نگارشی نداشته باشید و در عین حال از گفتن جزئیات غیرلازم خودداری می کنید، سعی کنید که از تمام مواردی که باید صحبت کنید در رزومه خود بنویسید و از گفتن هیچ مزیت و ویژگی مثبت خود غافل نشوید زیرا تمامی این موارد قرار است در بررسی صلاحیت شما تاثیر گذار باشد و ممکن است حتی یک گزینه مثبت باعث شود که شما از سایر رقبا پیشی بگیرید و پوزیشنی که توسط دانشگاه تعریف شده است را از آن خود کنید. یکی از مواردی که در پذیرش شما می تواند کمک بسیار زیادی کند داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته و زمینه تخصصی شماست. اگر در زمینه تخصصی خود سابقه تحصیل و تدریس، کار و پروژه داشته باشید چند قدم از بقیه افرادی که این درخواست را ارسال می‌کنند جلوتر خواهید بود.

 

اپلای

 

ویژگی های یک رزومه خوب چیست؟

  • یک رزومه خوب رزومه ای است که نوشتار خوبی داشته باشد و هیچ گونه اشکال گرامری و املایی در آن وجود نداشته باشد.

  • اگر میخواهید رزومه ای که مینویسید خوب باشد سعی کنید بیشتر از دو صفحه نباشد.

  • اگر رزومه خوبی تهیه کنید می توانید برای خود فرصت آفرینی کنید و کارها و موقعیت های تحصیلی و شغلی مناسبی را از کنار آن به دست آورید.

  • یک رزومه خوب دارای مطالب زائد و اضافی نیست و تمام مطالبی که لازم به گفتن است را در خود دارد.

  • رزومه خوب رزومه ای است که بر اساس نیازهایی که به آن برای آن وجود دارد نوشته شده باشد و تمام مطالب طوری طراحی و آماده شده باشد که متناسب با هدف آن باشد.

  • رزومه خوب رزومه ای است که با توجه به فعالیت افراد به روز شده باشد و با توجه به نیاز های موجود گردآوری شده باشد.س

  • برای اینکه یک رزومه خوب داشته باشید باید از ارائه کردن اطلاعاتی که خیلی خصوصی هستند خودداری کنید و بهتر است رزومه شما تایپ شده باشد.

  • سعی کنید در داخل رزومه خود به سوالات و اطلاعاتی که حدس میزنید دانشگاه مقصد از شما داشته باشد پاسخ دهید.

  • برای نوشتن رزومه ساختار مشخص و استانداردی وجود ندارد و شما میتوانید طبق صلاح دید و علایق خود یک رزومه را بنویسید و سعی کنید در نوشتن این رزومه حتما از افرادی که در این زمینه تجربه زیادی دارند استفاده کنید.

 

اپلای

 

یک رزومه مناسب از 8 قسمت مجزا تشکیل شده است که لازم است تمامی این موارد ذکر شود و در مورد آنها اطلاعاتی که لازم است اساتید و دانشگاه های مقصد بدانند نوشته شود. این 8 مورد از قرار زیر است:

  • Contact details

  • Opening statement

  • List of key skills

  • List of technical/software skills

  • Personal attributes/career overview

  • Educational qualifications

  • Employment history/volunteering/work placements

  • References/referees

 

در ادامه چند مورد از سایت هایی که برای نوشتن یک رزومه خوب می‌تواند به شما کمک زیادی کنند را معرفی می کنیم.

 

اپلای

 

 

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم با توجه به اینکه شما کدام کشور و دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنید مدرک زبانی که باید ارائه دهید متفاوت خواهد بود. بیشتر کشورهای اروپایی مدارک تافل و آیلتس را قبول دارند که برای پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف و رنج نمرات متفاوت است و آمریکای شمالی مدرک زبان جی آر ای را قبول میکند و آلمان مدرک زبان b1 را از دانشجویانی که قصد تحصیل در این کشور دارند را میخواهد و اگر کشوری که شما برای ادامه تحصیل انتخاب می کنید جزو کشورهای اروپایی یا آمریکای شمالی نیستند باید مستقیم از خود دانشگاه بخواهید تا برای شما تمامی مواردی که انتظار دارند بگویند تا با دانستن ویژگی هایی که شما باید داشته باشید وقت کمتری از شما گرفته شود و به دنبال کسب همان ویژگی‌ها بروید. در زیر به چند نمونه از مدارک زبان و رنج نمراتی که از دانشجویان توقع می‌رود اشاره می‌کنیم تا با آگاهی بیشتر در این رابطه بتوانید تصمیم‌گیری بهتری را انجام دهید.

 

مدارک زبان و اختصاصی مورد قبول دانشگاه ها

IELTS

مهم ترین مدرک برای ادمیشن در دانشگاه های انگلیسی زبان جهان است. سالانه صدها هزار نفر در سراسر جهان در سنترهای برگزاری آزمون آیلتس شرکت میکنند. آیلتس به صورت کاغذی برگزار می شود و رنج نمره آن بین 0 تا 9 است. دانشگاه ها برای پذیرش داوطلبان در مقطع کارشناسی ، آیلتس 5.5 و برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، آیلتس 6.5 آکادمیک به بالا نیاز دارند. آیلتس 4 مهارت خواندن-نوشتن-گوش کردن و صحبت کردن را می سنجد و میانگین نمره این 4 مهارت، اصطلاحا band score نهایی را مشخص می کند. آیلتس 2 سال اعتبار دارد و در سنترهای ایران برگزار می شود.

 

تافل

آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی دانشجویان بین المللی برای ورود به دانشگاه های انگلیسی زبان است. تافل فقط به صورت اینترنتی برگزار می شود و رنج نمره آن از 0 تا 120 است. دانشگاه ها معمولا برای قبولی داوطلبان برای ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی، تافل 70 تا 75 و شرط دریافت تافل 80 تا 90 از 120 را برای ورود به مقطع ارشد و دکترا معرفی می کنند. اعتبار مدرک تافل 5 سال است.

 

مدرک GRE-GMAT

اگر قصد دریافت ادمیشن در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های آمریکا را دارید، در اختیار داشتن این 2 مدرک الزامی است. اگر قصد دارید در رشته های مدیریت، حسابداری و اقتصاد و MBA تحصیل کنید، اخذ مدرک GMAT ضروری خواهد بود. برخی از دانشگاه ها، حداقل نمره را برای داوطلبان در نظر می گیرند که اگر این شرایط را نداشته باشند، حق اپلای ندارند. البته همیشه استثنائاتی وجود دارد.

 

مدرک SAT

برای علاقمندان به تحصیل در مقطع کارشناسی برخی از دانشگاه های انگلیسی زبان دنیا، در اختیار داشتن مدرک سات الزامی است. ساختار آزمون سات هم مانند جی آر ایی است.

 

آزمون ورودی

معمولا دانشگاه های هنر و پزشکی، برای اعطای ادمیشن به داوطلبان، آزمون ورودی یا entrance exam برگزار می کنند که شرایط و مدرک مورد نیاز شرکت در این ازمون ها را باید از سایت دانشگاه مقصد سوال کنید.

 

اپلای

 

ممکن است شما جزو آن دسته از افرادی باشید که نمی توانند با ترس خود مقابله کنند و در آزمون های کتبی و شفاهی خیلی موفقیت آمیز عمل نکنید و نمره زبانی که مورد نظر دانشگاه مقصد است را نتوانید کسب کنید. اگر نمره زبان مورد نظر را کسب کردید و مدرک زبان جزو مدارک الزامی نبود، میتوانید با استاد راهنمایی که در دانشگاه مقصد برای خود انتخاب کرده اید مکالمه تصویری داشته باشید که تا سطح زبان شما را بسنجد و اگر مورد تایید قرار گرفت می توانید برای خود زمان بخرید و کارهای پذیرش را انجام دهید تا و بعد از آن به سراغ گرفتن مدرک زبان دیگر یا نمره بالاتر بروید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد